HAVRAN'DA KOYUN - KEÇİ ÇİÇEĞİ HASTALIĞI”

HAVRAN

Belediye hayvan pazarına küçükbaş hayvan giriş ve çıkışının kısıtlama getirdi.





Havran'da koyunlarda görülen Koyun - Keçi Çiçeği Hastalığı” olduğu tespit edilmesi üzerine Belediye Hayvan Pazarının Küçükbaş Hayvan giriş ve çıkışının kısıtlama getirildi. Havran Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü  Recep Özbudak, Havran halkının duyarlı olmasını ve kararlara mutlak uyulmasını istedi.

Havran ilçesinde özellikle koyunlarda görülen bazı belirtilerin Koyun - Keçi Çiçeği Hastalığı” olduğu tespit edilmesi üzerine Belediye Hayvan Pazarının kapatılması yanı sıra ilçeye Küçükbaş Hayvan giriş ve çıkışının kısıtlama getirildiği açıklandı.

Havran Kaymakamı Yasin Öztürk başkanlığında Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonutoplanması sonrası Koyun - Keçi Çiçeği Hastalığı” tespit nedeni ile birçok kararlar uygulamaya konulduğu açıklandı.
1-Acilen hastalık çıkışı yapılarak aşı tedarik  edilip hastalık mihrakının aşılanmasına.

2-
Havran merkeze hastalık belirtileri geçene kadar küçükbaş hayvanlarda karantina tedbirleri uygulanmasına, küçükbaş hayvan giriş ve çıkışının yasaklanmasına, Belediye Hayvan Pazarının Küçükbaş Hayvan hareketlerine kapatılmasına.
3
-Hastalık hakkında gerekli bilgilerin verilerek konu hakkında duyarlı davranılmasının sağlanmasına.
4-Hastalıktan ölen hayvanların derin çukurlara üzerine kireç dökülerek gömülmesine.

5-Küçükbaş hayvanlara Nakil Belgesi düzenlenmemesine.

6-Hastalık sönüşüne kadar hayvan sahiplerinin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte hareket etmesine karar verilmiştir.

Hayvan sağlığı, refahı ve ekonomik kayıpların önlenmesi için, vatandaşların  şüpheli durumlarda Havran Tarım İlçe Müdürlüğümüze bilgi vererek duyarlı olmaları gerekmektedir. Hastalık teşhisi konulmuş olan hayvanların meraya veya bulunduğu mahalden dışarıya çıkarılmayarak tecrit edilmesi gerekmektedir. Kayıtsız ve küpesiz hayvan satışının yapılmaması, hastalık kontrolü ve mücadelesi açısından önem arz etmektedir.

Havran Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Recep Özbudak, Havran halkının alınan kararlar konusunda duyarlı olmasını ve kararlara mutlak uyulmasını istedi. 





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli